Πως να επιλέξετε ένα καρπούζι


Η επιλογή πρέπει να γίνει προσεκτικά.
Δώστε προσοχή στο μέγεθος. Αγοράστε ένα μεσαίο ή λίγο μεγαλύτερο σε μέγεθος καρπούζι αφού τα μικρά σε μέγεθος καρπούζια μπορεί να είναι άγουρα ενώ τα πολύ μεγάλα γεμάτα με λιπάσματα.
Πολλοί πιστεύουν ότι αν η ουρά είναι ξερή, το καρπούζι είναι άγουρο. Αλλά η ουρά μπορεί να ξεραθεί στον δρόμο αφού έχει συλλεχθεί. Γι’ αυτό κοιτάξτε το κοτσάνι που βρίσκεται στην κορυφή. Αν η ουρά είναι ξερή τότε και το κοτσάνι θα πρέπει να είναι ξερό.
Δώστε προσοχή στην επιφάνεια του καρπουζιού. Δεν πρέπει να έχει σπασίματα, κοψίματα και άλλα σημάδια. Η επιφάνειά του πρέπει να είναι σκληρή.
Αν χτυπήσετε το καρπούζι ο ήχος θα πρέπει να ακουστεί δυνατά.
Επιλέξτε ένα καρπούζι με εναλλασσόμενα χρώματα. Είναι πιο ώριμο και εύγεστο.
Μην αγοράζετε κομμένο καρπούζι αφού το μαχαίρι μπορεί να έχει βακτήρια από μύγες και έντομα.
Και μια δοκιμή: Πάρτε την ψίχα και βάλτε την σε νερό. Αν το νερό θαμπώσει το καρπούζι είναι καλό. Αν γίνει ροζ, τότε το καρπούζι είναι πολύ ώριμο.

Σχόλια