Βάλσαμο χειλιών με βανίλια & μέλι
Διαβάστε τη συνταγή για ένα πλούσιο και καταπραϋντικό βάλσαμο για τα χείλη που μπορείτε να χρησιμοποιείτε καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.
Εκτός από τα χείλη μπορεί, επίσης, να χρησιμοποιηθεί, λόγω της αντιμικροβιακής του δράσης, πάνω σε μικρές εκδορές και κοψίματα.
Το βάλσαμο δεν χρειάζεται να διατηρείται στο ψυγείο και καλό είναι να καταναλώνεται μέσα σε διάστημα 1 έτους.
· Συνιστάται για: όλους, ειδικό και για παιδιά.
· Χρήση: στα χείλια, σε γρατζουνιές, μικροεκδορές, γρατζουνίσματα.
· Χρόνος προετοιμασίας: περίπου 30‘ + 2 ώρες για να ξεκουραστεί το μίγμα στο βάζο.
· Εργαλεία που θα χρειαστείτε: κουτάλι ή μικρός αυγοδάρτης για το ανακάτεμα.
· Αποθηκεύστε σε: πλαστικά ή γυάλινα βάζα με καπάκι.
· Παραγόμενη ποσότητα: περίπου 2 1/2 κουταλιές της σούπας.
Τα υλικά που θα χρειαστείτε
· 1 κουταλιά της σούπας μέλι.
· 1 κουταλιά της σούπας αμυγδαλέλαιο.
· 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού φυσικό κερί μέλισσας.
· 5 σταγόνες αιθέριο έλαιο βανίλιας.
Οδηγίες παρασκευής
1. Ζεστάνετε μέσα σε ένα μικρό κατσαρολάκι με τη μέθοδο του μπεν μαρί, το μέλι, το κερί και το αμυγδαλέλαιο μέχρι να λιώσει το κερί και να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
2. Κατεβάστε το κατσαρολάκι από το μπεν μαρί και προσθέστε τις σταγόνες του αιθέριου ελαίου ανακατεύοντας καλά το μίγμα. Βουτήξτε το κατσαρολάκι μέσα σε ένα μεγαλύτερο μπολ που θα έχετε γεμίσει με κρύο νερό και παγάκια. Με πολύ γρήγορες κινήσεις και με τη βοήθεια ενός κουταλιού ανακατέψτε έντονα για 30’’ με 60’’, ώσπου το μίγμα να μοιάζει με παχύρευστο φιστικοβούτυρο. Το χρώμα του πρέπει να είναι ανοιχτό μπεζ- κίτρινο.
3. Αδειάστε με το κουτάλι το μίγμα μέσα σε βαζάκια από σκούρο γυαλί που κλείνουν ερμητικά και αφήστε το να «κάτσει» για τουλάχιστον 2 ώρες πριν τη χρήση.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου