Βιολογικό εντομοκτόνο με σκόρδο και κρεμμύδι
Όταν ακούμε την λέξη εντομοκτόνο, το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό μας είναι πως πρόκειται για μια ουσία πολλή τοξική. Τις περισσότερες φορές αυτό είναι αληθές όμως όχι πάντα.
Μπορείτε να παρασκευάστε ένα φυσικό εντομοκτόνο για τα λουλούδια και τα λαχανικά σας με υλικά που θα βρείτε σίγουρα στο ψυγείο και χωρίς να φοβάστε για τα τοξικά κατάλοιπα που θα αφήσει πάνω στο φυτό. Ειδικά στις καλλιέργειες λαχανικών, μπορείτε να ψεκάσετε ακόμα και την προηγούμενη μέρα από τη συγκομιδή!
Υλικά
- 1 κεφάλι σκόρδο.
- 1 κρεμμύδι ξερό.
- 1κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν.
- 1 1κουτάλι της σούπας υγρό απορρυπαντικό για τα πιάτα.
- 1 λίτρο νερό.
Τρόπος παρασκευής
- Ψιλοκόψτε, τρίψτε ή εκχυμώστε το σκόρδο και το κρεμμύδι.
- Προσθέστε στο μίγμα το πιπέρι καγιέν και το 1 λίτρο νερό.
- Ανακατέψτε καλά και αφήστε το να μουλιάσει για 1 ώρα.
- Περάστε το μίγμα μέσα από ένα τουλπάνι και σουρώστε το υγρό.
- Προσθέστε στο καθαρό υγρό το σαπούνι και ανακατέψτε για να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Τρόπος χρήσης
Το σπρέι αυτό είναι γενικής χρήσης, δηλαδή καλύπτει πολλά είδη φυτοπαρασιτικών εντόμων. Ψεκάστε τα φυτά μέχρι να καλυφθεί καλά και η κάτω επιφάνεια των φύλλων, προσέχοντας πάντα να μην σας μπουν σταγονίδια στα μάτια. Το φυσικό εντομοκτόνο μπορεί να αποθηκευτεί για 1 εβδομάδα, σε φιμέ μπουκάλι και μέσα στο ψυγείο.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου