Καλλωπιστικά λαχανικά και βρώσιμα λουλούδια


Εάν καλλιεργείτε καλλωπιστικά λαχανικά, όπως το τεύτλο με τα πολύχρωμα φύλλα, καθώς και βότανα, όπως το λάπαθο με τα κόκκινα φύλλα, μην ξεχάσετε τη συγκομιδή τους. Τα τρυφερά φύλλα αυτών των φυτών είναι συχνά εξαιρετική πρώτη ύλη για την κουζίνα - τα δύο παραπάνω είναι παραδείγματα εδεσματολογικών απολαύσεων που μπορείτε να βρείτε στον κήπο σας! Εάν σχηματιστούν μίσχοι λουλουδιών, κόψτε τους αμέσως μόλις αναπτυχθούν. Άλλα λουλούδια μπορούν να χρησιμοποιηθούν απευθείας από το θάμνο στην κουζίνα: Μπορείτε να γεμίσετε τις ημεροκαλίδες όπως ακριβώς κάνετε με τους κολοκυθανθούς, π.χ. με κοτοσαλάτα. Κάθε ποικιλία της ημεροκαλίδας έχει διαφορετική γεύση. Βρώσιμες είναι οι εξής: Crimson Pirate, French Lingerie, η κίτρινη ημεροκαλίδα και η ημεροκαλίδα με ανοιχτά κίτρινα άνθη. Για παράδειγμα, οι ημεροκαλίδες και τα άνθη της ντάλιας μαζί με βούγλωσσο ή/και άνθη κατιφέ προσθέτουν εξαιρετική εμφάνιση και γεύση στην πολύχρωμη καλοκαιρινή σαλάτα. Προσωπικά προτιμώ τη γεύση που έχουν τα ανοιχτόχρωμα άνθη της ντάλιας σε σύγκριση με τα σκουρόχρωμα, τα οποία - αναλόγως της ποικιλίας - τα βρίσκω πολύ πικρά. Κόψτε μια ντάλια και δοκιμάστε. Η γεύση της μοιάζει με εκείνη του μαρουλιού, μόνο κάπως πιο έντονη.

Σχόλια