Σχετικά με το γάλα

Όταν βράζουμε γάλα δεν θα μας χυθεί, αν αλοίψουμε τις άκρες της κατσαρόλας με βούτυρο.
Καθαρίστε τα σκεύη που έχετε χρησιμοποιήσει για την παρασκευή του γάλακτος, αρχικά με κρύο και εν συνεχεία με ζεστό νερό.
Από το ξινόγαλα μπορούμε να παρασκευάσουμε ζύμη.
Αν μας χυθεί το γάλα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μια βρεγμένη εφημερίδα για να καλύψουμε τον λερωμένο χώρο. Έτσι δεν θα απλωθεί η μυρωδιά του καμένου γάλακτος στο σπίτι.
Το γάλα μπορεί να μην καεί κατά το βράσιμο, αν προσθέσουμε στο σκεύος μια κουταλιά ζάχαρη.
Αρχικά βάλτε το κρύο ή το παγωμένο γάλα σε χαμηλή φωτιά.
Το γάλα απορροφά τις άλλες μυρωδιές γι’ αυτό και δεν χρειάζεται να κλείνουμε το καπάκι στα σκεύη παρασκευής του.
Χρησιμοποιήστε καυτό γάλα για την παρασκευή πουρέ, επειδή το χρώμα της πατάτας δεν φθείρεται. 

Σχόλια