Διατήρηση τροφίμων


Ο βασικός κανόνας στην συντήρηση φρέσκων τροφίμων είναι να είναι καλά συσκευασμένα και να μην έχουν χάσει την μυρωδιά τους.
Η συντήρηση μπορεί να γίνει σε καλά κλεισμένα γυάλινα δοχεία καθώς και σε κεραμικά ή πλαστικά σκεύη.
Τα λιπαρά προϊόντα μπορούν να τυλιχθούν με ένα χαρτί.
Σχεδόν όλα τα προϊόντα, εκτός από τα πολύ ξινά, συντηρούνται τέλεια τυλιγμένα σε ένα αλουμινόχαρτο.
Χρόνος συντήρησης σε ένα ψυγείο (5-6ο C):
  • Αλλαντικά: 1 -2 εβδομάδες
  • Αυγά: 3 εβδομάδες (βρασμένα 1 εβδομάδα)
  • Βούτυρο: 1-3 μήνες
  • Γάλα: 8-20 μέρες (ανάλογα την παστερίωση)
  • Γλυκά: 1 εβδομάδα
  • Κιμάς: 1 μέρα στο ψυγείο και ως 4 μήνες στην κατάψυξη
  • Κοτόπουλο: 1 μέρα στο ψυγείο και ως 9 μήνες στην κατάψυξη
  • Λαχανικά: ως 7 μέρες
  • Λουκάνικα: 1 μέρα στο ψυγείο και ως 2 μήνες στην κατάψυξη
  • Μαγιονέζα: Ένα χρόνο
  • Μαρμελάδα: ως 8 μήνες
  • Μοσχάρι και αρνί: 3-4 μέρες στο ψυγείο και 6 μήνες στην κατάψυξη
  • Μουστάρδα: ως 8 μήνες
  • Πίτσα: 4 μέρες στο ψυγείο και ως 2 μήνες στην κατάψυξη
  • Τυριά: 2 βδομάδες
  • Φρούτα: ως 6 μέρες
  • Ψάρια: 2 μέρες στο ψυγείο και ως 6 μήνες στην κατάψυξη
  • Ψωμί: 2 βδομάδες στο ψυγείο και ως 3 μήνες στην κατάψυξη

Τα προϊόντα μικρής διάρκειας είναι καλύτερο να αποθηκεύονται σε εμαγιέ ή γυάλινα σκεύη.  

Σχόλια