Πως να τηγανίσετε καλά το κρέας
Πριν το τηγάνισμα
· Αλατίστε το κρέας αμέσως πριν το τηγάνισμα. Το κρέας που έχει αλατισθεί και μείνει, χάνει τα ζουμιά του.
· Αν το κρέας είναι σκληρό, βουτήξτε το για μερικά λεπτά σε ξύδι (1 lt νερό και 1 ποτήρι ξύδι).
· Αν θέλετε το κρέας να γίνει πεντανόστιμο, κρατήστε το για 8 ώρες σε μαρινάδα (μισό ποτήρι ξερό κρασί, μισό ποτήρι νερό, ¼ ποτήρι χυμό λεμονιού, ένα κουτάλι φυτικό βούτυρο, ένα μαϊντανό, ένα σέλινο, δυο φύλλα δάφνης, ένα καρότο και πιπέρι).
· Χτυπήστε το κρέας (εκτός και αν είναι από την σπονδυλική στήλη του ζώου).
Κατά το τηγάνισμα
Προθερμάνετε το τηγάνι.
Χρησιμοποιήστε μαργαρίνη και φυτικό βούτυρο σε ίσες ποσότητες. Μην προσθέτετε κρύο βούτυρο στο τηγάνι.
Για την βελτίωση της γεύσης, προσθέστε μια κουταλιά κονιάκ.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου