Δίαιτα για γυναίκες που θηλάζουν
Οι γυναίκες που θηλάζουν χρειάζονται σωστή διατροφή καθώς με αυτά τρέφεται και το νεογέννητο. Αν δεν υπάρχουν αλλεργίες είναι δυνατό να καταναλωθούν τα παρακάτω προϊόντα:
- Κρέας, κυρίως χαμηλών λιπαρών.
- Ψάρια, όπως πέρκα.
- Σούπες λαχανικών.
- Λαχανικά και φρούτα.
- Τυρί και γιαούρτι.
- Παξιμάδια ψωμιού.
- Φρέσκοι χυμοί και τσάι.
Περιστασιακά μπορεί να τρώει: αυγά, μπισκότα και μακαρόνια.
Οι μητέρες που θηλάζουν δεν πρέπει να τρώνε φαγητά που έχουν πικάντικες μυρωδιές επειδή αυτές επηρεάζουν την γεύση του μητρικού γάλακτος. Τέτοια φαγητά είναι εκείνα που περιέχουν κρεμμύδια, σκόρδο, μυρωδικά, αλάτι καθώς και τα κονσερβοποιημένα τρόφιμα. Επίσης, θα πρέπει να αποφεύγει το παγωτό, την κρέμα, τις πίτες με κρέμα, το μέλι, τους ξηρούς καρπούς, την σοκολάτα, τον καφέ και το κακάο.
Απαγορεύεται αυστηρά το αλκοόλ και το κάπνισμα.
Απαραίτητο είναι το γάλα και μάλιστα σε μεγάλη ποσότητα (2 lt την ημέρα κατ’ ελάχιστο).
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου